Svamprisotto

I torsdags rörde jag ihop en mumsig svamprisotto. 
Kan jag varmt rekommendera till ett gäng grillade sparrisar och ett gott bröd.

Svamprisotto (räcker till 4 portioner)

  • 600 g blandad svamp, jag använde kantareller och champinjoner
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 msk smör eller margarin1 selleri stjälk
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
  • 1 dl vitt vin
  • ca 2 dl riven parmesanost eller västerbottenost
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. 
  2. 2. Hetta upp oljan i en panna och fräs svampen.
  3. 3. Skala och hacka sellerin, löken och vitlöken. 
  4. 4. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken under omrörning och rör ner riset. Blanda väl så att alla riskornen får en hinna av matfett.
  5. 5. Koka upp buljongen. Späd med hälften av den heta buljongen och vinet. Koka upp och sjud tills all buljong kokat in.
  6. 6. Späd med resten av buljongen och sjud under omrörning då och då tills nästan all vätska kokat in.
  7. 7. Blanda i osten och svampen, klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar.
  8. 8. Låt risotton stå och "vila" några min innan den serveras med sallad, bröd och grön sparris.






KOMMENTARER

- Mathilda

Mmmm! Måste testas!

Svar: Ja det kan jag rekommendera! :)
Dream House

2014-01-14 @ 22:26:09
URL: http://thildalovisa.blogg.se

 Namn:
Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej):


 URL/Bloggadress:


Kommentar: