Rabarbercheesecake
Just nu står en oerhört smaskig rabarbercheesecake på kylning!

Här är receptet som jag använde mig av för att göra denna smaskiga rabarbercheesecake;
Ingredienser
Rabarberkompott1 l rabarber, skivad
3 dl strösocker
1 st vaniljstång, urskrapad
Kexbotten400 g digestivekex
200 g smör
Cheesecakesmet600 g Philadelphia
1 burk Kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 st vaniljstång (endast fröna)
4 st ägg, ekologiska
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). - Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk.
- Rör om försiktigt.
- Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer. - Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
- Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
- Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
- Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt. - Vispa ner strösocker och maizena.
- Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
- Rör ner lite karamellfärg om du vill ha en schysst kulör på kompotten, rör sedan ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
- Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
- Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
- Kyl cheesecaken och Mumsa på!
KOMMENTARER