Rabarbercheesecake

Just nu står en oerhört smaskig rabarbercheesecake på kylning! 



Här är receptet som jag använde mig av för att göra denna smaskiga rabarbercheesecake; 

Ingredienser

Rabarberkompott1 l rabarber, skivad 
3 dl strösocker 
1 st vaniljstång, urskrapad 
Kexbotten400 g digestivekex 
200 g smör 
Cheesecakesmet600 g Philadelphia 
1 burk Kesella 10 % 
1 dl strösocker 
1 dl maizena 
1 st vaniljstång (endast fröna) 
4 st ägg, ekologiska 
1 dl vispgrädde 
200 g vit choklad 


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rabarberkompott
    Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten).
  3. Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk.
  4. Rör om försiktigt.
  5. Kexbotten
    Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
  6. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  7. Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
  8. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
  10. Cheesecakesmet
    Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
  11. Vispa ner strösocker och maizena.
  12. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
  13. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
  14. Rör ner lite karamellfärg om du vill ha en schysst kulör på kompotten, rör sedan ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
  15. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
  16. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
  17. Kyl cheesecaken och Mumsa på!

KOMMENTARER


 Namn:
Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej):


 URL/Bloggadress:


Kommentar: