New York Cheesecake

Imån fyller världens bästa karl hela 26 år! ;) 
Då ska vi ha lite middag för hans del av släkten och till dessert/fika blir det Leila Lindholms New York Cheesecake! 

Om ni gillar cheesecake så är denna som man säger; "to die for"! ;) 

Receptet är som sagt från Leila Lindholm, men här får ni det så ni slipper leta runt efter det; 

New York cheesecake300 g digestivekex 
150 g osaltat smör 
1 dl strösocker 
1 dl majsmjöl 
2 tsk vaniljsocker 
600 g Philadephia 
2.5 dl kesella 10% 
3 st ägg 
1 dl vispgrädde 
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 
1 dl frysta blåbär 

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
  2. Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
  3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
  4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
  5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
  6. Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.
  7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda din cheesecake i 30 minuter. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  8. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.




KOMMENTARER


 Namn:
Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej):


 URL/Bloggadress:


Kommentar: