Mäklaren inbokad

 
Neeeej, vi ska inte sälja vårt fina hus! Men eftersom vi har gjort en hel del stora förändringar med huset så tycker vi att det är dags för att ta hit vår fastighetsmäklare, Jan Boman, för en titt och ny värdering av huset. :)
Det var Jan Boman som var fastighetsmäklaren när vi köpte huset, så han har värderat huset innan vi flyttade in och boade in oss! ;)  
Så den 28 april kommer han hit och kollar hur vi har det nu för tiden, lite pirrigt är det givetvis!
 
Vi har ju hittills inte belånat våra renoveringar och förändringar med huset något, men eftersom vi gärna vill ha klart vårt blivande badrum inom en överskådlig tid så är tanken att se vad vårt hus nu är värt och om vi kan lägga om våra bolån så att vi kan slutföra vårt badrumsprojekt ganska så snart. 
 
Tanken med vårt nya badrum är att vi ska göra klart "skalet" själva, precis på samma sätt som när vi byggde tvättstugan (och det har ju David smått börjat på redan och ska förhoppningsvis hinna en hel del till innan mäklaren kommer och synar vårt fina hus).
Men sedan att någon firma får komma och göra de mer kritiska momenten, så som att gjuta flytspackel, våtrumssäkra rummet, slutliga vvs-dragningen samt plattsättning och fogning.
- För i badrummet vill vi inte tumma på något, och vi vill givetvis att alla försäkringar ska gälla och att vi har dokument på att badrummet är fackmannamässigt utfört. 
Som ni förstår så kostar detta projekt mer än om vi skulle ha gjort allt själva, och därav att vi ska se om det går att få till en bra deal med vår bank (Swedbank).
 
När jag tänker på vår mäklare så tänker jag även på de tidigare husägarna.
Vi har en idé om att bjuda hit de gamla ägarna någon gång i framtiden. 
De som bodde här innan oss hade bott här i ca 35 år och är ett gammalt par som älskade huset och tomten mycket men kände att det var dags för dem att flytta till ett mindre boende som kräver mindre av skötsel från deras sida - för man ska ORKA med att ha ett hus av vår storlek, det är inte så "bara" egentligen. ;) 
Vi tror nämligen att de skulle bli väldigt glada av att se förändringarna, att vi tar hand om huset och kanske till och med förverkligar några av deras egna tidigare önskningar som de haft med huset. :)
Får se när detta kommer att bli av, hade i alla fall varit en rolig grej. 

KOMMENTARER


 Namn:
Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej):


 URL/Bloggadress:


Kommentar: