Ny plan?

Som jag nämnde i det förra blogginlägget så funderar vi just nu på att tidigarelägga omkomverteringen av vårt värmesystem i huset.
Det låg på tredjeplats på vår prio-lista av vad som skulle behövas fixas här hemma.
Men nu har det gått upp till toppen på en delad första plats, tillsammans med tvättstugan.

Anledningen till att badrummet tappar en placering på prio-listan är just för att vi har en fungerande dusch på övervåningen.
Medan vår toppmatade tvättmaskin inte är så rolig samt inte så vidare pålitlig heller (med hållbarheten i åtanke).
Dessutom har vi ju köpt en ny tvättmaskin och torktumlare som väntar på att vli installerade, medan vi inte köpt in något alls till badrummet.
Sedan är det så att själva tvättstugan en mindre utgift kontra badrummet.
Dock blir den största utgiften att byta alla element samt installera det nya värmesystemet i huset.
Hur mycket den summan kommer att landa på återstår att se, vi ska ta in flera offerter innan vi bestämmer för hur vi ska göra.

Direktverkande el och en luftvärmepump samt att vi stödeldar i vår insatskamin har vi som värmekällor i vårt hus just nu.
Men nu börjar den veden som ingick i köpet ta slut och elpriserna är inte direkt det trevligaste att fundera över i dagsläget...
Sedan att ha i åtanke är att vi bor stort (ca 232 kvm) och att vi är en växande familj (det kommer ju inte bara att vara vi två för alltid så att säga) samt att det är inte så trevligt att ha den psykiska påfrestningen av huruvida elfakturan kommer att göra oss till fattiga kyrkråttor eller ej den kommande månaden.

Så det känns som ett bra beslut att ta in några företag och få höra från några olika fackmän vad som är bäst för vårt hus.
Och givetvis så stiger ju värdet på huset genom att genomföra en sådan stor och betydelsefull förändring - och det är ju ännu en fördel med det hela.
Nackdelen är så klart att badrummet kommer att bli gjort mycket senare än vad vi planerat från första början (och att alla andra projekt som ligger i framtiden också skjuts upp, så som kök och ändring av planlösningen på övervåningen, mm.).
En annan nackdel är den direkta kostnaden som uppstår, den är stor - men den medför ju en lägre driftkostnad för huset totalt över tid.
- Och som ni kanske förstår, vi tänker bo här och se våra barn och även våra barnbarn springa runt och leka (en lååång tid med andra ord). ;)

/Stina


KOMMENTARER


 Namn:
Kom ihåg mig?

 E-postadress: (publiceras ej):


 URL/Bloggadress:


Kommentar: